Teambuilding giver virksomheder og medarbejdere ny gejst

Last modified date

Comments: 0

Arbejdsmarkedet er noget af det, der rykker sig meget hurtigt i dag. Mange tusind mennesker går med stress, angst eller depressioner på grund af for meget arbejdspres eller måske mobning på arbejdspladsen. Og det kræver handling, hvis man skal komme den slags til livs. I vores moderne samfund er det vigtigt, at virksomhederne hele tiden er med fremme og at medarbejderne yder deres bedste. Der skal nemlig kun ganske få fejltrin til som virksomhed før man mister sin plads i markedet og der står konstant konkurrenter klar til at tage over.

Men virksomhedens succes må naturligvis ikke ske på medarbejdernes bekostning og med deres ve og vel som indsats. Medarbejderne er som oftest virksomhedernes vigtigste råstof og det er vigtigt at værne om dem, hvis virksomheden skal klare sig godt set over en længere periode.

En af de ting, som flere virksomheder er begyndt at benytte sig af, for at skabe mere sammenhold, trivsel og velvære på arbejdspladserne og som konsekvenser deraf et bedre arbejdsmiljø for alle, er teambuilding. Teambuilding styrker relationerne medarbejderne i mellem og mellem medarbejdere og virksomhed.

Det giver teambuilding

Det kan være svært lige at se, hvad det er, teambuilding kan give til en virksomhed, hvis man ikke har prøvet det før. Men det ligger jo nærmest i ordet, hvad det først og fremmest er mening, at man som arbejdsplads skal få ud af det. Nemlig at bygge et ordentligt team op og få folk til at samarbejde bedre i måske ikke så vante omgivelser.

Og når man som arbejdsplads tager på en tur sammen i uvante omgivelser, giver det et helt andet billede af de kollegaer og måske chefer, som man ellers er vant til at se i jakkesæt og meget seriøse miner. Og det kan løsne op for mange forskellige ting. Måske bare at man som kollegaer bliver bedre til at tale sammen og åbne op for, hvis man føler sig lidt presset nogle dage. Så det er bare med at komme af sted!

Sådan gør I

Men står I nu og ved ikke helt, hvordan I skal komme i gang, er der flere måder, hvorpå I kan arrangere en teambuilding-tur. Mest af alt fordi der findes mange forskellige øvelser, så det handler om at finde den rette for jeres virksomhed og jeres arbejdsplads.

Hvis man er en større virksomhed, skal man i første omgang måske ikke sende alle medarbejdere afsted på et teambuilding kursus. Men udvælg en enhed af medarbejdere og lad dem prøve konceptet af først. Det kan være en god indgangsvinkel til på sig at få skabt lige nøjagtig den teambuilding form, som passer lige til arbejdspladsen og de enkelte medarbejdere. Ved at drage erfaringer fra mindre enheders teambuilding forsøg, vil virksomheden på sigt få det bedste ud af indsatsen.

Trænger i til virkelig til at blive rystet sammen og komme ud af kontor-rammerne, så skal I simpelthen på teambuilding-tur. Der findes mange, der arbejder i det og tilbyder kurser til både billige penge eller dyrere ture, hvis man ønsker at ofre mere. Nogle tager jer f.eks. med ud naturen, hvor I skal klare forskellige udfordringer sammen. Udfordringer I helt sikkert ikke har været vant til tidligere. Og det styrker jer. Det kunne f.eks. være, at I skulle over en flod, men har kun ét reb – hvordan gør I det? Eller måske skal I samlet løfte en gren, men I må alle sammen kun bruge én finger. Hvordan vil I klare den?

Når I kommer hjem, får I både lyst til at tale om turen og generelt at tale mere med hinanden, fordi I nu har oplevet noget specielt sammen, som kun I ved, og det styrker sammenholdet på en arbejdsplads helt enormt.

Når både medarbejdere og ledelse begynder at tale mere sammen har man som virksomhed opnået meget værdifuldt. Det giver store fordele i hverdagen og vil i mange situationer kunne løse eventuelle småproblemer inden de når at vokse sig store.

Teambuilding giver mange beviselige fordel for både virksomhed og medarbejdere. Så det er bare med at komme i gang – så hurtigt som muligt.

 

Disclaimer

admin

Skribent med mange interesser. Blandt andet interesserer jeg mig meget for grøn energi - herunder varmepumper som jeg tror på, som fremtidens valg indenfor boligopvarmning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment