Seniorer elsker internettet

Last modified date

Comments: 0

Danskerne elsker at bruge internettet, og for flere er der næsten tale om afhængighed. Når det kommer til brugen af offentlige hjemmesider, indtager vi en førsteplads blandt 16-74 årige. Vi er europamestre i internetbrug, hvor især den ældre generation er blevet flittige til at hente digitale informationer.

Sammenlignet med den øvrige ældre befolkning i Europa bliver internettet altså anvendt meget mere af de ældre danskere herhjemme og særligt med det formål at holde kontakten til venner og familie. Overalt i landet er det nemlig muligt for de ældre at få gratis it-kurser og på den måde få dækket deres behov for at kommunikere med bekendtskaber på nettet og samtidig undgå følelsen af ensomhed.

Udbredt Internetbrug blandt den ældre generation

Seniorer bruger internettet som aldrig før. Inden for de seneste 10 år har den digitale udvikling blandt 65-74 årige virkelig taget fart, og procentdelen af den ældre del af befolkningen der aldrig har brugt internettet, er faldet fra 44 til 6 procent, mens andelen af målgruppen der har brugt nettet inden for de seneste tre måneder, er steget fra 52 til 92 pct. Internetbrug har dermed næsten udviklet sig til en afhængighed blandt vores ældre, der elsker bare at gå på nettet i dag.

Liv i bekendtskaberne

Men hvorfor surfer vi lige så meget rundt på nettet? Der er flere årsager til dette. Vi er blevet gode til at gå på mailen og hente vigtige oplysninger, og dem henter vi også flittigt ned gennem digital post fra offentlige myndigheder.

Ikke desto mindre er brug af netbank også blevet et vigtigt formål med internet. Helt grundlæggende handler det for den ældre generation dog om at kommunikere og holde liv i bekendtskaberne, og otte ud af ti seniorer har dagligt brug for at kontakte deres familie og venner. Her sker det ikke mindst gennem sociale medier som Facebook, hvor de ældre har et behov for at kommunikere med eksempelvis deres børnebørn. Derudover byder Facebook også på flere relevante indhold for ældre som eksempelvis Ældre Sagen, der har fået en stærk og stabil tilstedeværelse på mediet.

Uden daglig adgang til internettet vil den ældre generation få en følelse af ensomhed og savne jævnlig kontakt med familie og venner.

Og når der blandt ældre er et behov for at skabe sociale relationer på nettet, så viser undersøgelser samtidig en stigning på netdating blandt den ældre generation. Ældre er altså blevet mere fortrolige med at bruge nettet samtidig med, at netdating er blevet alment accepteret og har fået en vigtig prioritet i livet.

Internetkurser over hele landet

Det er også blevet nemmere for de ældre både at hente adgang og viden til forståelse af internettet. I dag er tilbydes der nemlig internetkurser overalt, hvor mange af dem ovenikøbet er gratis. Landets biblioteker tilbyder hvert år løbende gratis it-kurser for seniorer, som er blevet udnyttet flittigt af denne målgruppe. Her lærer man at bruge it, computer og internettet helt fra bunden, hvorfor den ældre generation f.eks. er blevet bedre til at bruge sociale medier og få dækket behovet for at kommunikere løbende med familie og venner uden problemer. Det giver i sidste ende resultatet af en gladere hverdag for de ældre, hvorfor behovet for it-kurserne også vokser sig større.

Så hvis du gerne vil starte med at bruge internettet, så husk, at det aldrig er for sent at lære noget nyt. Måske kan du finde en partner eller blot en ven gennem online dating? Eller måske kan du holde relationer ved lige med din familie eller dine venner.

Disclaimer

admin

Skribent med mange interesser. Blandt andet interesserer jeg mig meget for grøn energi - herunder varmepumper som jeg tror på, som fremtidens valg indenfor boligopvarmning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment